Què és el judo?

El judo és una art marcial japonesa fundada per Jigoro Kano a la fi del S.XIX a partir del Jujutsu, fugint de tècniques perilloses o inútils i sistematitzant-lo, essent així possible la seva pràctica lliure en randori.

El judo té una gran acceptació a tot el món i des dels Jocs Olímpics de Tokyo és un esport olímpic.

dissabte, 2 de març del 2013

Equipament del judo.

Dos colors de kimono
Els judoques, duen una vestimenta concreta, el keikogi, que en el judo pren el nom de judogi, una jaqueta i uns pantalons fets de tela resistent i generalment blanca tot i que també pot ser de color blau i un cinturó.

A occident és conegut com a kimono.

Consta d'uns pantalons amples i una jaqueta oberta que es lliga amb un cinturó que fa dues voltes a la cintura i que pot ser de diferents colors en funció dels coneixements del practicant.
La progressió dels colors dels cinturons comença pel blanc i li segueixen el groc, taronja, verd, blau, marró i negre, passant també per uns colors intermedis, que indiquen la progressió del coneixement.

Després del negre apareixen unes altres graduacions superiors denominades "Dan".

El lloc on es practica rep el nom de dojo i a terra hi ha el tatami, una màrfega que serveix per amortir el cop i no fer-se mal en caure.


Dojo i tatami Gym Sport Life
La vestimenta i els graus kyu per cinturons de colors del Judo van ser adoptats pel karate-do a partir de 1922.

I per l'aikido els anys trenta. Aquest sistema ha estat adoptat per moltes altres arts marcials i sistemes híbrids moderns d'origen coreà, xinès, americà, hawaià, etc. el segle XX.

Al Judo Club Ripoll, generalment tots portem kimono blanc tot i que "els professors" a vegades porten el kimono blau que també fan servir per algunes competicions o entrenaments fora del nostre dojo.
Per a més informaciò veigueu:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Judo 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada