Què és el judo?

El judo és una art marcial japonesa fundada per Jigoro Kano a la fi del S.XIX a partir del Jujutsu, fugint de tècniques perilloses o inútils i sistematitzant-lo, essent així possible la seva pràctica lliure en randori.

El judo té una gran acceptació a tot el món i des dels Jocs Olímpics de Tokyo és un esport olímpic.

dijous, 9 de maig del 2013

Una de les millors judokes Espanyoles.

ISABEL FERNÁNDEZ GUTIÉRREZ

Qui ès?

És una judoka valenciana, ja retirada, guanyadora de dues medalles olímpiques. Actualment exerceix de regidora a l'ajuntament de la seva ciutat.

Va néixer l'1 de febrer de 1972 a la ciutat d'Alacant, en una família originària de Selaya.
L'any 2000 fou guardonada amb la Reial Ordre del Mèrit Esportiu.


Quina es la seva carrera esportiva?

Va participar, als 24 anys, en els Jocs Olímpics d'estiu de 1996 realitzats a Atlanta, on va aconseguir guanyar la medalla de bronze en la prova femenina de pes lleuger (-56 kg.).

En els Jocs Olímpics d'estiu de 2000 realitzats a Sydney aconseguir guanyar la medalla d'or en aquesta mateixa prova, al guanyar a la final la cubana Driulis González i esdevenint la segona judoka espanyola  en aconseguir la victòria en aquesta prova després de la victòria l'any 1992 de la judoka Miriam Blasco.

En els Jocs Olímpics d'estiu de 2004 realitzats a Atenes finalitzà en cinquena posició, aconseguint així un diploma olímpic. Finalment en els Jocs Olímpics d'estiu de 2008 realitzats a Pequin , la seva última participació olímpica, finalitzà novena.

Al llarg de la seva carrera ha guanyat quatre medalles en el Campionat del Món de judo, una d'elles d'or; així com tretze medalles en el Campionat d'Europa, sis d'elles d'or.

Per a més informaciò veigueu: 

http://ca.wikipedia.org/wiki/Isabel_Fern%C3%A1ndez_Guti%C3%A9rrez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada